Duurzame uitvaart

Er zijn veel manieren waarop een uitvaart duurzaam ingevuld kan worden. We kunnen bewuste keuzes maken die het milieu zo min mogelijk belasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– een biologisch afbreekbare kist of urn;
– de keuze van de papiersoort bij rouwdrukwerk;
– zoveel mogelijk organiseren op een locatie, zodat zo min mogelijk kilometers gemaakt worden;
– kiezen voor een locatie in de buurt, zodat bezoekers kunnen bijdragen aan de duurzaamheid door fietsend of lopend te komen;
– qua bloemen rekening houden met het seizoen en de manier van telen;
– het ter plekke verzorgen van catering, zodat dit afgestemd kan worden op het aantal aanwezigen;
– na de uitvaart: geen of een natuurlijk grafmonument.

Ook is de natuurbegrafenis in opkomst in Nederland. Het idee hiervan is dat het graf uiteindelijk volledig opgaat in de natuur eromheen. De symboliek van het sterven en weer deel uitmaken van de natuur is voor velen een prettige gedachte.

Bij een natuurbegraafplaats wordt de natuur zo min mogelijk verstoord en belast. De regels, bijvoorbeeld betreffende de materialen van een grafkist, kunnen per natuurbegraafplaats verschillen.

Geen van de bovenstaande afwegingen is een voorwaarde voor een duurzame uitvaart; het zijn suggesties die kunnen bijdragen aan de duurzaamheid. We kijken en denken graag met u mee over de mogelijkheden om op een mooie, duurzame manier invulling te geven aan het afscheid.

Bel ons 0182 37 38 99
- 24/7 bereikbaar -